Riscurile unei operatii plastice

Chirurgia plastica in momentul de fata se afla pe un trend ascendent atat la nivel european cat si in tara noastra. Cauzele cresterii spectaculoase a chirurgiei plastice sunt multiple si nu fac obiectul acestui articol. Observ ca atunci cand vine vorba despre chirurgia plastica sunt prezentate cu mare fast doar avantajele pe care aceasta le ofera. Fara indoiala aceste avantaje chiar exista, altfel nu ar mai apela atat de multi oameni la chirurgia plastica, nu-i asa? Insa in acelasi timp constat ca se vorbeste foarte putin despre riscurile pe care le implica o interventie chirurgicala plastica. Din acest motiv, am ales ca in acest articol s-a scriu despre aceste riscuri care, trebuie cunoscute foarte bine de persoanele care aleg o asemenea interventie chirurgicala.

Ca orice interventie chirurgicala si chirurgia plastica prezinta anumite riscuri si chiar posibile complicatii. Pentru a evita aceste riscuri inainte de a alege o asemenea interventie trebuie s-a va informati foarte bine, si s-a comunicati cat mai eficient cu doctorul dumneavoastra.

Cele mai frecvente riscuri intalnite in chirurgia plastica sunt urmatoarele:

Infectii cauzate de proceduri efectuate necorespunzator;
Sangerarea excesiva;
Vindecarea tarzie;
Pierderea,reducerea sau cresterea sensibilitatii;
Paralizie sau daune produse unor nervi;
Slabirea suturilor care la randul lor provoaca hemoragie interna sau hernie;
Necesitatea unei a doua interventii;

Acestea sunt doar cateva dintre riscurile care pot aparea in cadrul unei interventii chirurgicale plastice. Dupa cum puteti observa unele dintre riscurile prezentate sunt foarte grave.

Pe langa riscurile medicale, o interventie chirurgicala plastica implica si riscuri psihologice. Dintre aceste riscuri amintesc:

Riscul de a fi etichetat de cei din jur;
Aparitia sentimentului de inadecvat sau inoportun;
Persoana care a apelat la o interventie chirurgicala; plastica, nu poate suporta atentia sporita care i se acorda;
Este posibil ca partenerul de viata al persoanei care a apelat la o interventie chirurgicala plastica s-a devina gelos;

Daca esti o persoana interesata de riscurile pe care le implica o operatie plastica iti recomand clinica doctor Renert Gad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *