sistem osos

Suplimente nutritive pentru sistemul osos si articulatii

Scheletul tipic al unui adult este format din aproximativ 206 oase. Cel mai mare fiind femurul si cel mai mic fiind scarita. Exista numeroase boli ce pot afecta sistemul osos si este necesar sa le prevenim cumva. Cu siguranta, chiar daca nu suferiti de aceste boli, este posibil sa fi auzit de: osteoporoza, o boala comuna, caracterizata prin densitate osoasa scazuta si deteriorarea structurii osoase; boala Paget, osteogeneza imperfecta, artrita, fascita plantara fibromialgie, necroza avasculara, displazia fibroasa, osteomalacia, osteomielita, guta si lista poate continua. Vestea proasta este ca si la nivelul articulatiilor (zone de jonctiune prin intermediul carora se permite miscarea fara frecarea suprafetelor osoase) se pot dezvolta peste 100 forme de boli, intre cele mai frecvente fiind: osteoartrita, poliartrita reumatoida, artrita infectioasa si guta. Identificarea acestor numeroase boli, face ca administrarea suplimentelor nutritive pentru protectia si intarirea oaselor si articulatiilor sa reprezinte o necesitate. Aceste suplimente sunt recomandate tuturor persoanelor, indiferent de varsta si sex.

Suplimentele nutritive bogate in vitamina C, vitamina D, zinc organic,colagen,acizi grasi Omega 3 si manganul, pot preveni accidentarile, pot sa mentina mobilitatea, pot ajuta la vindecarea diverselor afectiuni articulare si pot reduce durerile. De asemenea, enzimele reprezinta o categorie extrem de importanta de suplimente pentru articulatii. Desi este cunoscut faptul ca Vitamina D este foarte benefica in situatii de rahitism, aceasta este deosebit de importanta si pentru sanatatea oaselor si in boli autoimune (scleroza multipla, osteoartrita, artrita reumatoida). Suplimentele cu ulei din ficat de cod pentru copii, cumuleaza beneficiile vitaminei D si ale acizilor grasi Omega-3, putand fi administrate chiar si copiilor de pana la 1 an.

Acizii grasi Omega-3 sunt esentiali pentru organism, neputand fi sintetizat de corpul uman acesta poate fi preluat din suplimente nutritive fiind indicat pentru reducerea durerilor si in oboseala.
La randul sau, calciul, intre alte beneficii pe care le are pentru sanatate, mentine integritatea structurala si functionala a sistemului osteoarticular si densitatea osoasa. Suplimentele cu calciu, asociate cu vitamina D din ulei de peste cu Omega-3 sunt ideale. Glucozamina si condroitina sunt parti integrante ale cartilajului normal, fiind esentiale pentru articulatii, iar impreuna cu Omega 3 reprezinta solutia perfecta pentru persoanele care vor sa isi regaseasca vitalitatea si placerea de a merge.

Asadar, suplimentele nutritive dedicate sistemului osos si articulatiilor reprezinta surse de sanatate. Cu ajutorul acestora ne putem proteja de numeroase afectiuni oferind organismului combustibilul necesar unei functionari armonioase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *